Közélet

2010.05.07. 10:02

Rekordszámban jelentkeztek rendőrnek a fiatalok

Rekordot döntött Komárom-Esztergom megyében a rendőrnek jelentkező végzős diákok száma. Az idén száztizennyolc diák választotta a hivatást. Közülük kilencvenheten próbáhatják meg valamelyik rendőr-szakközépiskolát.

Kemma.hu

Ismét sikeres volt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó munkája. Minden eddigi rekordok megdöntöttek a rendőrnek jelentkező diákok. Száztizennyolcan kérték felvételüket az ország valamely rendőr szakközépiskolájába, huszonkettővel többen, mint tavaly.

A megyei rendőr-főkapitányság tapasztalata szerint a többszörös túljelentkezésnek számos oka van. A minden eddiginél nagyobb létszám köszönhető például annak a toborzó munkának, melyet a Nyílt napokon és az iskolákban megtartott előadások során végeztek a rendőrök. A biztos munkahely és kiszámítható életpálya is vonzó a fiatalok körében, valamint a családi „hagyomány” folytatása sem elhanyagolható körülmény.

Bármi legyen is a céljuk, a száztizennyolc jelentkezőből a sikeres érettségit és felvételit követően kilencvenheten próbálhatják meg valóra váltani elhatározásukat. Ők Körmenden, Adyligeten, Miskolcon, vagy Szegeden ülhetnek majd újra az iskolapadba szeptemberben, ha megfelelnek a szakközépiskolák támasztotta követelményeknek.

Jó hír, hogy a felvételi előszűrőn kevesebben buktak el, mint tavaly. A fizikai alkalmassági vizsgát minden fiatalnak sikerült teljesítenie, tizenheten a pszichológiai felmérőn estek el a továbbjutás lehetőségétől. Megismerve a követelményeket számukra jövőre is van lehetőség, hogy újrapróbálkozzanak, ha valóban elhivatottságot éreznek a rendőri pálya iránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!