Közélet

2010.05.23. 08:41

Pünkösdi programsoroló

Májfadöntések, nemzetiségi műsorok, koncertek lesznek megyeszerte Pünkösd vasárnapján és hétfőjén.

Kemma.hu

Tatabánya Vasárnap délután két órakor a művelődési ház előtti szabad téren májfadöntéssel és térzenével kezdődik a hagyományos alsógallai pünkösdi program. Utána a résztvevők zenei kíséret mellett átvonulnak a sportpályára, ahol a rendezvénysátorban gazdag német nemzetiségi kultúrműsor veszi kezdetét, majd este bál zárja a napot a tarjáni Schneider zenekarral.
(A felvonulás idejére, 14 és 15 óra között a Táncsics Mihály utat, pontosabban annak a Március 15-e út és a Turul bejárati út közötti szakaszát, lezárják a járműforgalom elől.)
A Széchenyi művelődési háznál vasárnap délután négy órától májfadöntéssel, vidám német nemzetiségi műsorral ünneplik a pünkösdöt.

Lábatlan A Harmonica Orchestra Hungarica Zenekar pünkösdi hangversenye hétfőn délután öt órakor kezdődik a Gerenday Közösségi Házban. A koncert után az érdeklődők helyi borászok díjnyertes nedűit kóstolgathatják.

Nyergesújfalu A Szabolcsi Bence Zeneiskola és a római katolikus egyházközség vasárnap délután négy órától a templomban jótékony célú hangversenyt ad. A belépődíj tetszőleges adomány, amellyel egy zeneiskolai növendék gyógykezeléséhez lehet hozzájárulni.

Csatka Az idén két napon át emlékeznek meg Pünkösd ünnepéről Szentkúton. Vasárnap 11 órakor Németh József, a környékbeli települések – köztük Csatka – plébánosa tart misét. Az idén először hagyományteremtő szándékkal hétfőn is várják a híveket, a zarándákokat, 16 órakor a Mátraverebély-Szentkúti Ferences Rendházból Peregrin atya celebrál misét.

Tát A Pünkösdi Napok címet viselő kulturális rendezvénysorozaton a vendégeket Czibuláné Csicsmann Erzsébet  Porcelánbaba kiállítása várja a Táti Galériában.
Vasárnap a Táti Ördöglovas Betyárok programjai kezdődnek délelőtt, fél ötkor lesz a pünkösdi királyválasztás, utána jönnek a veteránautók. Fellép a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar a Schrattenbachi együttessel, este a Táti Mazsorett és Formációs Tánccsoport, a Pilisvörösvári Mazsorettek és a Mogyorósbányai Fúvószenekar mutatkozik be. Hétfőn 9 órától rendezik a birkózó bajnokságot. Fellép a Hevesi Sándor Színtársulat, a Leányvári Tánccsoport és a Leányvár Sramli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!