Közélet

2010.05.13. 09:15

Összefogtak az RTL Klub és a TV2 szépségei

A Szent János Kórház Emlőszűrő Centrumába látogatott el Ördög Nóra, Végh Judit és Bartók Eszter. Az RTL klub műsorvezetője, a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának sztárja és a Megasztár felfedezettje az AVON mellrák ellenes küzdelme kapcsán fogott össze.

kemma.hu

Az idén is tucatnyi híresség csatlakozott az AVON emlőrák elleni kezdeményezéséhez, hogy felhívják a nők figyelmét: a mellrák igenis gyógyítható, megelőzhető betegség. Színésznők, énekesnők, műsorvezetők csatlakoztak a kezdeményezéshez, függetlenül attól, hogy ki melyik tv-csatornánál dolgozik. A cél, hogy ismertségükkel együtt hívják fel a figyelmet arra, a mellrák legyőzhető. Ördög Nóra, Végh Judit és Bartók Eszter arra vállalkozott, hogy ellátogasson a Szent János Kórház Emlőszűrő Centrumába, hogy ezzel is népszerűsítsék a szűrővizsgálatokat, hiszen sok nő félelmében inkább otthon marad.

„Nagyon sokan nem veszik rá magukat a szűrésekre, félnek, hogy kiderül a betegség. Pedig ha időben felismerik a mellrákot, gyógyítható. Bevallom, korábban én sem jártam szűrésekre.” – árulta el Végh Judit, a Jóban Rosszban Dóra doktornője, aki szerepe szerint épp most küzd a gyilkos kórral. – „Az, hogy a sorozatban most rákos nőt alakítok, nagyon nagy hatással van rám. Színészként hatalmas kihívás, de magánemberként is megérint, nem tudom kivonni magam alóla. Ez a szerep segített, hogy komolyabban vegyem ezt a betegséget és jobban figyeljek magamra.” – tette hozzá Judit.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Ördög Nóra, Végh Judit és Bartók Eszter
[/caption]

Ördög Nóra, az RTL klub műsorvezetője rendszeresen jár szűrésekre

„Úgy gondolom, hogy egy nő tartozik annyival magának és a családjának, hogy rendszeresen jár nőgyógyászhoz és óvja az egészségét. Fontos hangsúlyozni, hogy az odafigyeléssel megelőzhető a nagy baj.” – mondta Ördög Nóra. – „Nagyon sokan nem járnak orvoshoz és ez okozza a problémát. Ha az én ismertségem csak egy embert is meggyőz arról, hogy elmenjen szűrésre, akkor már megérte.” – tette hozzá a népszerű műsorvezető.

Bartók Eszter is boldogan csatlakozott a jó ügyhöz

„Édesanyámmal kezdtem vizsgálatokra járni. Megtanultam, hogy mennyire fontos, hogy odafigyeljünk az egészségünkre. Ráadásul két szűrés között is figyelnünk kell a testünket.” – vélekedett az énekesnő. – „Azért is örültem annak, hogy ellátogattunk a János Kórházba, mert a doktornő nagyon részletesen elmagyarázta és egy eszközön meg is mutatta, hogyan vizsgáljuk magunkat. Hiába hallottam már, hiába tudtam, mit kell tennem, nem lehet elégszer hangsúlyozni az önvizsgálat fontosságát.” – tette hozzá Eszter, aki Nórával és Judittal, valamint számos hírességgel együtt teljesíti a június 5-i 8. AVON Gyaloglás az Életért 4 km-es távját, hogy hangsúlyozza: egy jó ügyért érdemes összefogni és küzdeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!