Közélet

2010.05.05. 10:46

Működésképtelenné vált a Vért igazgatósága?

Lemondott posztjáról az állami tulajdonban lévő Vértesi Erőmű (Vért) Zrt. öt tagja közül három – írja a Népszava. A lap szerint így működésképtelenné a vált a társaság igazgatósága. A lap értesülései szerint az cégvezetők azért mondtak le, mert nem kívánnak közreműködni a mintegy 1 300 dolgozót foglalkoztató erőmű, illetve a hozzátartozó bánya felszámolásában.

Kemma.hu/Népszava

A Nepszava.hu oldalon megjelent cikk szerint a többségi tulajdonos Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. által május közepére összehívott rendkívüli közgyűlés napirendjén ugyanis a régi vezetők eltávolítása, és az újak megválasztása mellett a cég végelszámolásának megindítása is szerepel. Annak ellenére, hogy szakértők szerint a társaság pénzügyi helyzete nem tesz szükségessé ilyen lépést. Az MVM Zrt. - ígérete szerint - a mai napon ad tájékoztatást a közgyűlés összehívásának az indokairól, illetve a tervezett döntések hátteréről.

Ahogy a Kemma.hu már korábban is megírta, május 18-ára hívták össze a vállalat közgyűlését, amelyen meneszteni akarják az eddigi vezérigazgatót, Szabó Pált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!