Közélet

2010.05.26. 09:19

Megasztár 5: Bikini-dallal jutott a legjobb száz közé Hubai István

Címkék#Tatabánya

HUbai István elsősorban zeneszerzőnek tartja magát, de most énekesként bizonyított. A Megasztár ötödik szériájában már a legjobb száz között van.

K. M. H.

 Túljutott a TV2 tehetségkutatójának, Megasztár ötödik szériájának elődöntőjén Hubai István, így a legjobb száz énekes között várja az augusztusi középdöntőt, ahol kiválasztják azt az ötven szereplőt, akik részt vehetnek a tehetségkutatón. István ide húsz dallal készül, majd négyet-ötöt kiválaszt közülük.

– A Steam zenekart szeretném népszerűsíteni. Elsősorban zeneszerzőnek tartom magam, a dalaimat szeretném minél több embernek megmutatni. A zenekarral akartunk nevezni, de a jelentkezésnél azt javasolták, inkább csak én menjek. Bár tartottam tőle, hogy egy szál mikrofonnal kiálljak, elmentem és kipróbáltam magam. A 60042-s számot kaptam, a matrica még mindig megvan. Az előválogató még több helyszínen zajlott, én George Bensontól énekeltem a One More Time-ot – mesélte István.

A műsort rendező csatornához már csak ötszáz embert hívott meg. Mivel javasolták, hogy magyarul énekeljen, az Ebony and Ivory magyar változatát adta elő.
– Nehéz dolgom volt, mert két szólamú a dal, két hétig gyakoroltam. Friderikusz Sándor próbált összezavarni, mondták, hogy ne a gitárra koncentráljak. Soroltam a kedvenc dalaimat. Presser Gábornak egy Bikini-dal tetszett meg, ezzel jutottam tovább – mondta István.

István úgy vallja: szeret énekelni, de nem tartja magát őstehetségnek, inkább zeneszerzőnek. Angolul szívesebben énekel, mert szerinte az angol szöveg jobban harmonizál a zenével, az akcentusa miatt pedig igazán „Hubais” lesz a végeredmény. Egyébként másfél évig járt Magyar Hajnal énektanárhoz, többek között nála képezte a hangját a Nox énekesnője és Rúzsa Magdi is.

A száz kiválasztottal egyébként már szerepeltek a Gyermekétkeztetési Alapítvány rendezvényén, és július 3-án István a győri roadshow-n is színpadra lép. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!