Közélet

2010.05.16. 21:46

Majk: csendesebb lett a remeteség, mint várták

Címkék#oroszlány

Bár nagyon sok munkát végeztek a „Natura Fesztivál – a Magyar Élőfaluért” elnevezésű rendezvény szervezői, sajnos a vasárnapi programra csak kevesen mentek el az Oroszlány melletti műemlékegyüttesbe. Pedig előre közhírré tették, hogy rossz idő esetén sem marad el semmi.

P. P.

Az élet azonban felülírta az elképzeléseket, ennek ellenére megtartottak minden előadást, bár a figyelemre méltó gondolatokat jóval kevesebben hallgatták, mint ahányan valószínűleg kíváncsiak lettek volna még a természetgyógyászok, a gyógynövénytermesztők vagy a biotermesztők különlegességeire.

Tény, hogy a szinte folyamatosan szakadó eső miatt elmaradt a vásár, de a kolostorban másokkal együtt Pál Gabriella is kifejtette véleményét az ember és a táj kapcsolatáról, Metzger Gyula pedig a vidékfejlesztési alapok felhasználásáról, míg Altdorfer Csaba az ökofalvak szerepéről.

Közben az egyik cellaházban Pék Tamás a nagyüzemi állattartás és a globális felmelegedés közötti összefüggésekre hívta fel a figyelmet.
Aki nem riadt vissza a rossz időtől, az megnézhette Henye Péter festőművész kiállítását, s hallgathatta Farkas Zoltán  gitárjátékát, Jász Attila verseit, míg a kisebbeket zenebohócok is szórakoztatták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!