Közélet

2010.05.31. 09:36

Hihetetlen időjárási jelenségek - videókkal

Időjárásunk a hétvégén dupla érdekességet produkált, melynek egyike a szombaton megjelenő tripla tuba, másik fele pedig a vasárnap földet érő tornádó volt.

kemma.hu/Időkép.hu

A hétvége mindkét napján többfelé okoztak jégesőt, illetve felhőszakadást a lassan áthelyeződő zivatarcellák, minden feltétel adott volt ahhoz, hogy tubák kialakulhassanak. Senki nem számított azonban arra, hogy szombaton este 19 óra körül 3 felhőtölcsér is látható lesz a 44-es út közelében, Kecskeméttől mintegy 20 kilométerre keletre.

De ezzel még nem volt vége, vasárnap a kora esti órákban az Időkép.hu észlelői lencsevégre kaptak egy tornádót is, mely a Veszprém megyében található Berhida és Pétfürdő között ért le a földig. A videón látható, hogy a felhőzet alján a tuba forgása a felszínen is elindította az örvénylő mozgást, melynek következtében a kialakuló jelenség felkavarta a port, segítségével láthatóvá vált a tornádó tölcsére. 

Videó a tornádóról:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!