Közélet

2010.05.13. 16:51

Civil pontokkal a civilekért

Címkék#Esztergom

Csütörtökön tartotta a Veled-Érted Egyesület "Civil Pontok Komárom-Esztergom megyében" című projektjének nyitókonferenciáját.

R. B.

A TÁMOP-5.5.3-09/1-2009-0008 típusszámú projekt keretében olyan komplex szervezetfejlesztési tevékenységet kívánnak megvalósítani, amely harminckét Komárom-Esztergom megyei civil szervezetnek nyújt lehetőséget a hatékony és eredményes működéshez szükséges ismeretek és gyakorlati készségek megszerzésére.

A célcsoport a megyében bejegyzett szervezetként működő szervezetek összessége. Mint kiderült, a megyei civil szervezetek java még gyerekcipőben jár, nincs hagyományuk és kellő alapjuk a nonprofit formában történő működésnek. Az uniós források jó része a civil szervezetek szerepvállalására ösztönöz, de ehhez szükséges a megfelelő humánerőforrás, infrastruktúra és szervezeti stabilitás.

A fejlesztés hozzájárul az eredményes és hatékony működés megteremtéséhez, világos stratégia kialakításához, érdekérvényesítő, kommunikációs és forrásteremtő képesség fejlődéséhez, valamint növeli a sikeres projektmegvalósítás képességét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!