Közélet

2010.05.05. 15:58

A sikeres uniós elnökségért futnak a diákok

Címkék#Piliscsév

A sikeres uniós elnökségért futnak péntek délután Piliscséven. A rendezvény ötlete a belga kormánytól származik, és futnak majd Madridban és Budapesten is.

Rafael Balázs

Futás Európáért címmel az Európai Unió soros elnöki tisztségének sikeréért fut a Kálmánfi Béla Művelődési Ház és Könyvtár és a Piliscsévi Általános Iskola.

Május 7-i  akciójuk 14 órakor kezdődik; 1200 méteren futnak a 7–10 éves fiúk és lányok, majd ugyanezen a távon a 11–14 éves korú fiatalok. A futóverseny minden résztvevője egyedi emblémázott pólót vehet át az indulás előtt, a célba érkezéskor pedig részvételi sapkát, emléklapot  és befutó csomagot kap.

A verseny célja: 2010. január elsejétől 2011. június 30-ig Spanyolország, Belgium és Magyarország tölti be az unió elnöki tisztét. A program célja: a három tagállam együtt, az európai eszme népszerűsítésével, az európai közös jövő jegyében a fiatalokat  is aktivizálja. Kezdeményezője a belga kormány, a versenyt Budapesten és Madridban is megrendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!