Közélet

2010.03.16. 13:12

Többet kell fizetni, de javul a környezetvédelem

Címkék#Tata

Néhány napja lépett életbe a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a köztisztaságról szóló rendelet legújabb módosítása, mely a lakók szempontjából azt jelenti, hogy többet kell fizetniük, mint korábban. Még négy és fél százalékot sem éri el az emelkedés mértéke, de azért ennyivel is kevesebb marad a családi kasszákban.

Palásti Péter

Mindez annak következménye, hogy az önkormányzat és a Remondis Zrt. megállapodást kötött, ami összhangban van a  hulladékgazdálkodásról szóló törvénnyel. Az úgynevezett ürítési díj ennek megfelelően az idén is tartalmazza a gyűjtés-szállítás, és az elhelyezés ellenértékét.

A cég vezetői által végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően mostantól korszerűbb járművekkel végzik a gyűjtést és szállítást, ami egyúttal előrelépést jelent a környezetvédelem vonatkozásában is. Ez viszont azzal jár, hogy míg tavaly nettó 2,24 forintba került egy liternyi szemét „eltüntetése”, addig az idén már 2,34 forintot kell fizetni ugyan ennyi mennyiségért. Ez pedig a 110 literes kukák esetén 246 helyett 257 forintot jelent alkalmanként, az 1100 literes konténerek vonatkozásában pedig 2 574 forintot a korábbi 2464 forint helyett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!