Közélet

2010.03.15. 17:41

Megújult, kibővült a környei polgármesteri hivatal

Százötven millió forintból újult meg az eltelt hónapokban kívül-belül az 1927-ben épült Községháza Környén. A kivitelezés tavaly júliusban kezdődött el, s mivel az eredetileg tervezettnél rövidebb ideig tartott, a Polgármesteri Hivatal munkatársai már március 16-ától ismét a régi-új épületben fogadják az ügyfeleket, állampolgárokat.

Kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Baloldalon a régi, jobb oldalon a felújított épület látható
[/caption]

2009. június 11-én hirdetette ki Beke László polgármester a környei Polgármesteri Hivatal felújításának kivitelezési munkálataira közzétett közbeszerzési eljárás eredményét, és majdnem napra pontosan kilenc hónappal később, március 16-án már a megújult épületben várják ismét az ügyfeleket a munkatársak.

A 150 milliós beruházásra az önkormányzat a tatabányai székhelyű T-Mátrix Kft.-vel kötött szerződést, amely a munkálatok ez év április 30-ai lezárását tartalmazta, ám a bővítéssel egybekötött rekonstrukció a tervezettnél rövidebb ideig tartott.

A beruházást önerőből valósította meg az önkormányzat, mivel ilyen típusú rekonstrukcióhoz jó ideje nem állt rendelkezésre pályázati forrás, ugyanakkor az 1927-ben épült hivatal felújítása már nem várhatott tovább. Az épületet korábban némileg bővítették, s a kisebb felújítások sem maradtak el, de ilyen nagyléptékű fejlesztésére ez idáig nem került sor.

A rekonstrukció során kiemelt szempontként fogalmazták meg, hogy a beruházás eredményeként az épület megőrizze az eredeti külső arculatát, ugyanakkor a kor követelményeinek és a törvényi előírásoknak, funkciójának maradéktalanul megfelelő polgármesteri hivatal fogadja az ügyfeleket Környén.

A megvalósítással nemcsak a korábbi 310 négyzetméter alapterületű épület teljes rekonstrukciójára került sor, hanem 225 négyzetméterrel való bővítésére is, melyhez a helyhatóság már hosszú évekkel ezelőtt megvásárolta a szomszédos ingatlant. Így a különböző ügyfélfogadó, ügyintézői, tárgyaló helyiségek, s házasságkötő terem mellett a megújult épületben biztosítottak helyet a kisebbségi önkormányzatnak is, képviselői irodát alakítottak ki, s természetesen mindezt akadálymentes környezetben.

A polgármesteri hivatal megújulása idén a külső környezettel folytatódik, a községháza parkolójának, térvilágításának kialakítására több mint 18,5 millió forintot terveztek a falu költségvetésében.

A hivatal ügyfélfogadási rendje nem változik, az ügyfeleket március 16-ától hétfőnként 8-12 és 13-17, szerdánként 8-12 és 13-16, péntekenként 8-12 óráig várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!