Közélet

2010.03.31. 14:56

Kálloy Molnár Péter metróval jár

A színész gitárt ragadott, énekelt, mesélt és válaszolt.

Sz. A.

Első alkalommal szerveztek Klub Estet a fiataloknak a Magyary Zoltán Művelődési Központban. Sokan voltak kedden kíváncsiak Kálloy Molnár Péter színművészre, a rendezvénysorozat első vendégére.

Az emeleti kuckóban Polgár Anna Rózsa, a Klub Est főszervezője köszöntötte a vendégeket. Mint mondta, az volt a cél, hogy a rohanó világban egy szellemi töltekező helyet biztosítsanak a fiataloknak, a húszas, harmincas éveikben járóknak, hogy találkozzanak egymással és közös élményeket szerezzenek.

A köszöntő után Kálloy Molnár Péter színművész csapott a húrok közé - a szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Először a most megjelenő lemezéről adott elő egy számot, majd a Költészet Napját előre hozva egy megzenésített József Attila-verssel és kápráztatta el a közönséget.

A hallgatóság között idősebbek éppúgy helyet foglaltak, mint fiatalabbak. Az első kérdést Polgár Anna Rózsa tette fel, s azt tudakolta a színésztől, hogy honnan a kapcsolat a zenéhez. Kálloy Molnár Péter elmesélte, hogy már fiatalabb korában is muzsikált, aztán amikor a színművészeti pályát választotta, ez egy kicsit háttérbe szorult. A jelenlévők azt is megtudhatták, hogy kiket tart nagyra  a mai magyar zenei életből.

A színész említette Hrutka Róbertet, Fekete-Kovács Kornélt és Szolnoki Pétert, a Bon Bon együttes énekesét is, aki az első albumán vokálozott.
A Tatára akusztikus gitárral érkező színművész arról is mesélt, hogy a pályán milyen előnyei illetve hátrányai vannak annak, ha az ember egy színházhoz szerződik vagy ha szabadúszó. Ez utóbbi esetben például, ha nincs munka, nincs bevétel sem, míg az előzőben bármennyit dolgozhat fix bérért az ember.

Kálloy Molnár Péter többször járt már Tatán, s elmondta a közönségnek: a városban tapintható a történelem, éppen ezért nem szabad lemondani sem erről sem a hagyományokról. A vendégseregen végignézve bizton állíthatjuk: lesznek, akik nem hagyják veszni az értékeket.
Az is kiderül, hogy a szabadúszó színész metróval jár az előadásokra, de arról is beszélt, hogy a Beugró című, helyzetkomikumokra épülő műsor bebizonyította: az emberek igenis szeretik a színházat, hiszen szerinte ez a produkció is az.

Az esten több kérdést is feltettek Kálloy Molnár Péternek, majd teázással és közös beszélgetéssel ért véget a program. Áprilisban és májusban is szerveznek még egy-egy hasonló rendezvényt, aztán a nyári szünet után ősszel - reményeik szerint  kávéházi környezetben - újabbakat. Április 13-án Bus Istvánnal, a Nők Lapja korábbi publicistájával beszélgetnek majd arról, hogy mi kell a nőnek és mi a férfinak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!