Közélet

2010.01.04. 17:08

Sikeres programokat kínál a Munkaügyi Központ

Címkék#Komárom

A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ komáromi kirendeltségén jelenleg két sikeres program fut.

S. E.

<extray Az egyik a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációját és foglalkoztatását segíti elő, így mindazok, akik rehabilitációs járadékban részesülnek, részt vehetnek benne. Számuk Komáromban jelenleg huszonnégy, közülük tizenhat személyt már bevontak a programba. Elsősorban munkahely betöltésre adnak támogatást az őket foglalkoztatóknak, de képzéseken is részt vehetnek az érintettek.

A másik program a hátrányos helyzetű munkaerő-piaci rétegek segítését célozza.
Az első szakasz 2007-ben indult és tavaly augusztusban ért véget. Öt célcsoportot különböztettek meg: az iskolai végzettséggel nem vagy csak alapiskolával rendelkezőkét, a huszonöt év alatti munkavállalókét, a GYED-ről, GYES-ről visszajövőkét, az ötven év felettiekét és a megváltozott munkaképességűekét.

A második szakasz tavaly szeptemberben indult és egészen ez év december végéig tart majd. Az öt célcsoport kiegészült egy hatodikkal is, ahová azok kerültek, akik a válság hatására vesztették el állásukat. Jelenleg tizenöt főt vontak be a programba, közülük kilencen vesznek részt valamilyen képzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!