Közélet

2010.01.09. 09:10

Perceken belüli büntetés, a döntés nem manipulálható

Címkék#Tatabánya

Nem biztos, hogy mindenki örül a hírnek, de a közelmúltban a kor és a jogszabályi követelményeknek megfelelő, új közterületi-szabálysértési nyilvántartó rendszert vezettek be a megyeszékhely közterület-felügyelőinél tudtuk meg dr. Bene Magdolnától, Tatabánya címzetes főjegyzőjétől.

P. J.

 A korszerűsített program lényege, hogy az ügyintézés teljes folyamata nyomon követhető, az időigényes adminisztráció pedig csökkenthető. Így a felügyelők, az elnevezésükből adódóan, többet dolgozhatnak a közterületeken.

Munkájukat modern műholdas technika és mobil nyomtató eszközök segítik, gyorsítják A rendszerrel rögzített intézkedések, fényképek, kiszabott bírságok, perceken belül megjelennek a felügyelet nyilvántartásában.

Itt azonnal megkezdhető a feldolgozás, miközben a helyszínen a mobil nyomtató-rendszer kinyomtatja az ott szükséges dokumentumokat. Az adatok zárt rendszerbe kerülnek, így a közterület-felügyelőnek a helyszínen meghozott döntése, a kiszabott bírság összege a továbbiakban nem manipulálható. A rendszer az adminisztratív munkát a töredékére csökkenti és kiegészíti az intézkedések komplett iratanyagát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!