Közélet

2010.01.28. 17:17

Felújítják az idős emberek lakrészeit

Címkék#Tata

Több mint 104 millió forintból újítják fel a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona Fényes-fasori intézményének első és második emeletét a fűtési szezon befejezése után.

P. P.

A hajdan munkásszállóként működő épületre nagyon ráfér a korszerűsítés a földszint modernizálása után, hiszen csaknem száz idős emberről gondoskodnak itt, akiknek életkörülményei jelentősen javulnak majd a tervek végrehajtása során.

Magó Ottó igazgatótól megtudtuk, hogy az önkormányzat biztosította azt a hatmillió forintot önrészként, ami feltétele volt a 98 milliónyi pályázati pénz elnyerésének. Ezt az összeget a két emeleti szint vizesblokkjainak, villanyhálózatának és fűtési rendszerének teljes korszerűsítésére fordítják a tető szigetelésével együtt.

A később kiválasztandó kivitelező által fel nem használt pénzen EKG-készüléket, vérnyomásmérőket és masszázsgépeket is vásárolnak. Ezek beszerzése természetesen csak a nagy átalakítás után lehetséges, ami komoly együttműködést kíván majd a gondozottak részéről. Lesznek akiket nyáron a Kocsi utcai intézményben helyeznek el átmenetileg, míg másokat a társalgóban. A részleteket tegnap a város polgármesterének jelenlétében is egyeztették az érintettekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!