Közélet

2010.01.11. 09:44

A Volán-vezért is meghallgatják a BKV-s ügyben

Antal Attilát, a Komárom-Esztergom megyében szolgáltató Vértes Volán vezérigazgatóját is meghallgatják BKV-s botrány miatt. A Volán-vezér korábban a fővárosi vállalat főnöke is volt.

Petrik József

Tovább dagad a BKV-botrány. Szombaton a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját nagy kárt okozó csalás gyanúja, 86 milliós végkielégítése miatt.

Mint ismeretes 2007. év elejétől az az Antal Attila volt a fővárosi közlekedési vállalat főnöke, aki aztán 2008-tól a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatói posztját nyerte el. Tegyük hozzá, Antal egészségügyi okok miatt mondott le a BKV vezetői székéről. Akkoriban a következőkkel kommentálta döntését:

„Nem mindenkinek érdeke egy működő BKV Zrt. Az általam irányított átvilágítás és pénzügyi konszolidációs program  rengeteg érdeket sértett. Mondhatnám úgy is sok ember üzleti lábára léptem...” Ahogy terebélyesedett a BKV-sztori, úgy kezdték el feszegetni, az egykori vezér szerepét a regnálása  idejére is jutott nagyösszegű végkielégítések ügyében.

Január 13-án – a főpolgármesteri hivatal tájékoztatója szerint – a budapesti önkormányzat BKV-s ad hoc bizottsága is meghallgatja a Vértes Volán első emberét. Antal Attila megkeresésünkre szóvivője útján azt üzente, hogy az ügy hivatalos lezárásig nem kíván nyilatkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!