Közélet

2009.09.02. 20:15

Vízi átkelés is lesz a pontonhídon

Címkék#Tata

Szeptember 25-ig tart Ercsiben a „Bevetési Irány 2009” elnevezésű, a Magyar Honvédség legnagyobb horderejű, harcászati gyakorlata, melyen a 25. Klapka György Lövészdandár katonái is részt vesznek immár az ötödik alkalommal.

kemma.hu

Az idén, a megújuló képességekre helyezik a hangsúlyt, így a hosszú idő óta nem gyakorolt vízi átkelés válik az esemény középpontjává.
Ehhez a feladathoz kapcsolódnak a légi és szárazföldi támogatások, műszaki-, tűzszerész- és lövész képességek, melyek a teljes haderőt, így az ország valamennyi alakulatát megmozgatják. Az ünnepélyes megnyitón Benkő Tibor altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka egyebek mellett elmondta, hogy igazi összefogást, hatékony feladatvégrehajtást vár el a katonáktól.

Ennek szellemében tevékenykednek a tatai honvédek is, hiszen lövészekként a gyakorlat első részében szakharcászati kiképzést hajtanak végre, majd összekovácsolódva a műszaki zászlóaljhoz tartozókkal felkészülnek a gyakorlat végén megrendezendő dinamikus bemutatóra, melyen a Dunára telepített pontonhíd biztosítását látják el, melyen tankok is átkelnek – tudtuk meg Mészáros József hadnagytól a tatai csapat rangidős tisztjétől. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!