Közélet

2009.09.18. 14:03

Vezényszóra tér vissza a dicső nyolcvanas évek

Nagy fába vágták fejszéjüket a dorogiak: felevenítik a hetvenes-nyolcvanas évek kutyakiképző hagyományait.

R. B:

Eredményeik alapján sikerekről számolhatnak be a kutyakiképzők. A lőtér melletti tanpályán tavaly novemberben indult első csoportjuk – húsz taggal. A szakemberek szeretnék feleleveníteni a hetvenes, nyolcvanas évek országos hírű kutyakiképző hagyományait, mellette pedig meghonosítani a nyugat-európai mintára épült kulturált és felelősségteljes állattartási szokásokat.

Ezáltal akár csökkenthetők lesznek a kutyatartók és az „ellenzők” közötti gyakori nézetkülönbségek.
A kutyaiskolások készülnek a legmodernebb etológiai kutatásokra épülő kiképzési módszerek tanítására, az agility nevű kutyasport bemutatására, kutyakiállítások szervezésére, országos munkakutya versenyek rendezésére és munkavizsgák lebonyolítására.
Harminc–negyven évvel ezelőtt egyébként rendkívül élénk kutyás élet zajlott Dorogon.

Ebben az időszakban a honvédség és a rendőrség is rengeteg ebet vásárolt a térségből szolgálati célra: közismert, hogy akkortájt sok, az Országos Munkakutya Bajnokságon eredményesen szereplő kutya került ki az itteni kutyakiképzőből. Itt voltak az ország legfontosabb kotorékversenyei is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!