Közélet

2009.09.27. 21:46

Városünnep hídfutással, tánc- és énekegyüttesekkel

Címkék#Esztergom

A IX. Hídfutással fűszerezett Hídnapokat gyönyörű időben tarthatták a két város központjaiban.

R. B.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Közös ünnep, tánccal, tapssal (Fotó: R. B.)
[/caption] Esztergomban a Széchenyi tér, Párkányban a sétálóutcává átalakított, nagy forgalmú, hétköznap és ünnepnap egyaránt mindig élő, eleven lüktetős belvárosi Fő utca adta meg mindennek a kereteit.

Voltak közös rendezvényeik is, így például a Vínum Ister-Granum Regionis Borlovagrend felvonulása fúvószenekar kíséretében mindkét településen, illetve a párkányi, kora esti avatási ceremónia. Itt lépett fel a Lattmann Béla szervezte Hídzenekar, odaát volt a mazsorett-fesztivál, mellette pedig kiemelkedően értékes program a platánfák alatti színpadon.

Sokan tapsoltak az erdélyi Barótról érkező Tulipán, a pilisszántói Pántlika és a táti Tátika, a Romani Jag, az érsekújvári Zlaty Levik, a párkányi Sturovcata és a Kisbojtár együtteseknek.

Fotónk érdekessége: fellépés előtti kis készülődés a színpad háta mögött: néhány mazsóré és nyílt tekintetű, bravúros tudású cigányfiú fergeteges zenéje és tánca…
Az alkalmi produkció feledhetetlenül volt, amit akár a színpadon is folytathattak volna! A programot végül ideát a a Lattmann Béla Hídzenekar, odaát pedig táncház rekesztette be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!