Közélet

2009.09.28. 11:08

Utcanév-változtatással riogatták az észak-komáromiakat

Csak két utcanév magyarosítását támogatta a bizottság. A testület még ennyit sem.

S. E.

A Palatínus Polgári Társulás még augusztus közepén jutatta el kérvényét az önkormányzathoz, szerették volna ugyanis nyolc komáromi utca nevét megváltoztatni.

Az illetékes szakbizottságok és a tanács is megtárgyalta a kérvényt, mely általános érvényű rendeletként került a képviselő-testület elé. Az oktatási-, kulturális- és sport bizottság csupán két utca magyarosítását támogatta, így lett volna a Komensky utcából Comenius utca, a Handlovából pedig Nyitrabányai. Ez a változtatás nem érintette volna a lakosságot, hiszen a hivatalos iratokon továbbra is a szlovák név szerepelt volna.

A tanács végül csupán a Lúdpiac tér Szent István térre történő változását támogatta. Így végül a határozat nem jutott el még a szavazásig sem. Bastrnák Tibor, Észak-Komárom polgármestere elmondta ennek ellenére valaki sokszorosította a határozatot és eljutatta a lakosokhoz, akik így azt hitték a testület jóváhagyta az utcanevek megváltoztatását, ami pedig több ezer ember pénztárcáját érintette volna.

– Ilyen gazdasági helyzetben nem akarunk olyan változtatásokat, melyek a lakosságra további terheket rónak –  jelentette ki a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!