Közélet

2009.09.04. 12:54

Mit hozott húsz év? – Keresztények a Várhegyen

Három napos, zártkörű találkozót szervez a 20 éves KÉSZ azaz a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Az első húsz év után címmel péntektől vasárnapig.

kemma.hu

A Szent Adalbert Konferenciaközpontban és a Vármúzeumban neves egyházi személyiségek és világi értelmiségiek tartanak előadásokat, folytatnak pódiumbeszélgetést a mai magyar társadalom legfontosabb kérdéseiről: demográfia és nemzetstratégia a gazdasági válság; a modernkori konzervativizmus; az anyanyelv szerepe a magyarság jövőjében, a civil összefogás a keresztény értékek képviseletében.

Az előadások, beszélgetések résztvevői között szerepel Hámori József biológus; Jobbágyi Gábor egyetemi tanár; Csath Magdolna közgazdász; Bencze Izabella jogász; Varga István közgazdász, Szijártó István történész, közgazdász; Hoffmann Rózsa pedagógus, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek; Bene Éva orvos; Rónaszéki Gábor, a Központi Papnevelő Intézet vicerektora; Kopp Mária orvos, pszichológus; Szentmihályi Szabó Péter író. A találkozón ökumenikus imádságokat is tartanak.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége civil szervezet, egyesületi formában, mintegy 6000 fős tagsággal működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!