Közélet

2009.09.29. 07:04

Kevésnek bizonyult a 10 milliárdos pályázati keret

Szeptemberben minisztériumi hatállyal felfüggesztették a „Munkahelyek megőrzéséért” elnevezésű központi munkaerő-piaci programot, hiszen a benyújtott pályázati tervekkel igényelt támogatások átlépték a 10 milliárd forintos keretet.

Fisz.hu/kemma.hu

A munkahelymegőrzésre, és az átmenetileg negatív pályára került munkaadók támogatására elkülönített milliárdokból 48 ezer munkahely menekülhet meg – derül ki az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének (AFIOE) szeptemberi hírleveléből.

Pályázati fronton azonban a nagyvállalatoknak is érdemes tájékozódniuk, mert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a megpályázható uniós támogatások mellett munkahelymegtartó projektekkel is segíti a vállalkozásokat. Ezzel a programmal plusz 10 milliárdos keret áll a nagyvállalkozások rendelkezésére.

A szabálytalanságok kezelésének és a helyszíni ellenőrzések gördülékenységének biztosítására az ESZA Nonprofit Kft. elektronikus formában jelentette meg egyedülálló útmutatóját. A pályázóknak szóló kiadvány azokra a dokumentációs problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek az ellenőrzések során a legtöbb szabálytalanságot okozzák.  Az AFIOE szeptemberi hírlevelében részletesebben is tájékozódhatunk a leggyakoribb hibákról, a szabálytalanságok kezeléséről, és az ellenőrzések szükségességéről.

Az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének szeptemberi hírlevelét az alábbi címen érheti el:
http://www.kepzeslista.hu/files//afioe/Hirlevelek/AFIOE_Huszonkettedik_hirlevel.htm

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!