Közélet

2009.09.22. 15:43

Iskolások tanulhatnak a múzeumokban

Címkék#Komárom

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ 2008-ban indította el a Múzeumok Mindenkinek elnevezésű projektjét, melynek fő feladata a múzeumok oktatási és képzési szerepének erősítése és központi módszertani javítása.

S. E.

A program egyik állomása Komárom városa volt, ahol a Klapka György Múzeumban adtak találkát egymásnak a város tanárai, valamint a megyéből és a Szentendréről érkezett múzeumpedagógusok. A szeptember 21-i kerekasztal-beszélgetésen több mint egy tucat közép- és általános iskolai történelem tanár és könyvtáros vett részt.

A Múzeumi Oktatási és Képzési Központ megyei koordinátora, Szőkéné Fekete Erzsébet elmondta: a program célja az iskolák és a múzeumok kapcsolatának erősítése. Szeretnék elérni, hogy az iskolák a jövőben még inkább kihasználják a helyi múzeumok adta lehetőséget, ehhez azonban nagyfokú nyitottság kell mindkét fél részéről.

Szerencsére Komáromban nagyon jól működik ez a kapcsolat – tudtuk meg Számadó Emesétől, a Klapka György Múzeum igazgatójától, hiszen a komáromi iskolák és a Klapka György Múzeum évekkel ezelőtt egymásra találtak. Állandósultak a múzeumpedagógiai foglalkozások, a diákokat rendszeresen elhozzák az állandó és az időszaki kiállításokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!