Közélet

2009.09.17. 10:49

Hatszáz diáknak új udvar

Mosolyogva rohantak át a diákok az iskola felújított udvarán. A térkövezés hárommillió forintos beruházási költségeit a Szülők a Kodály Zoltán Általános Iskoláért Alapítvány és önkormányzati képviselők állták.

Mudri Anna

Az átadón Csabai Józsefné igazgató elmondta, a 35 éves iskola mindig törekedett arra, hogy saját forrásokból is fejlesszen. Így készült el pár évvel ezelőtt az étterem, a főbejárati, az udvari ajtó, néhány ablak cseréje. – Hatszáz gyerek jár az iskolánkba, óhatatlanul elkopott az udvar. Tavaly nem sikerült előteremtenünk a felújítás anyagi fedezetét, de az idén összejött a pénz.

A báli bevételt is erre fordítottuk. Három képviselő – Kilián Géza, Schmidt Csaba, Szuromi Zsolt – is segített. Az alapítvány kétmillió forinttal támogatta a térkövezést. Mostantól esőben nem lesz sáros, melegben nem lesz poros az udvarunk – mondta az igazgató. Az ünnepélyes átadó után az elsősök letették a Kodály-iskola hagyományos esküjét, majd az alsó tagozatosok négy helyszínen sorversenyeket rendeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!