Közélet

2009.09.25. 07:19

Az összes települési honlap versenyben volt

Komárom és Tata települési honlapja az első illetve a negyedik helyen végzett Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) idei értékelésében a kisvárosok rangsorában.

Sz. A.

Az úgynevezett e-GO (e-government) névre keresztelt elismerést három kategóriában (községek, kisvárosok, megyeszékhelyek) ítélik oda, immáron ötödik éve. A versenyben az ország összes települési honlapja részt vesz, nem kell külön nevezni. Hazánkban a települések 49 százaléka rendelkezik saját internetes felülettel. Ezeket a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. olyan szempontok alapján értékeli, mint az esztétikum, funkcionális alapszolgáltatások minősége, de azt is figyeli például, hogy szerepel-e a polgármester képe és a település címere a weblapon.

Pozsgai Péter TÖOSZ-titkártól megtudtuk, egy értékelő lap alapján pontozzák a honlapokat. Az is számít, hogy van-e beépített keresője az oldalnak, hogy milyen gyakran frissülnek a helyi hírek, hogy az önkormányzati rendeletek határozatok elérhetőek-e, s hogy a soron következő testületi ülések napirendi pontjai, meghívói szerepelnek-e a weblapon. A Az összesített TOP 100-as listában Tatabánya, Esztergom és Oroszlány is szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!