Közélet

2009.09.22. 08:36

Az esztergomi jegyző és iskola ügye a T. Házban

Címkék#Esztergom

Hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában az elbocsátott, majd azóta állásába jogerősen visszahelyezett esztergomi jegyző és a Szent István Gimnázium kapcsán is felmerült egy-egy kérdés a Parlamentben.

MTI

Szabó Zoltán (MSZP) az igazságügyi államtitkárhoz fordult, mert noha jogerős bírósági ítélet mondja ki, hogy Esztergom  jegyzőjét jogtalanul mozdították el a helyéről, az önkormányzat nem hajlandó őt visszavenni, és emiatt a bíróság több százezer forint büntetést is kiszabott már.

A kérdésre válaszoló Avarkeszi Dezső igazságügyi államtitkár szerint a jogerős bírósági ítéletek végrehajtása mindenki számára kötelező.
Hiller István oktatási miniszter tájékozódik az esztergomi gimnáziumban történtekről, tudatta Arató Gergely, a tárca államtitkára Winkfein Csaba (MSZP) kérdésére válaszolva, aki szerint  felháborító és elfogadhatatlan a gimnáziumban kialakult helyzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!