Közélet

2009.09.18. 14:15

A változás feszítő tényező a szakképzés rendszerében

Címkék#Tatabánya

Az idén a régiónk szakiskoláiban végzetteknek csak alig több mint 44 százaléka tudott választott mesterségében elhelyezkedni.

P. J.

 A gazdasági környezet átalakulása megköveteli a verseny-, a közszférában a mennyiségi és minőségi szakképzés kialakítását. Ez adta az alaptémáját annak a szakmai fórumnak, amelyet tegnap rendeztek a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján.

A térségi tanácskozást dr. Petőcz Erzsébet, a régió képzési koordinátora, a megyei iparszövetség ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A keresletvezérelt szakképzés uniós integrációnk felgyorsította. Hogy megszűnjenek a hiányszakmák, a fiatalok pályaválasztását szakmailag orientálni kell.

A munkaadók, a munkavállalók, a kamarák együttesen mérték és mérik fel a lehetőségeket. A szakmai és érdekképviseleti szervezetek, az iskolafenntartók párbeszéde alapján lehet meghatározni a képzési arányokat és irányokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!