Közélet

2009.09.08. 17:07

A százezredik látogatót köszöntötték a Gyémánt Fürdőben

Címkék#Tatabánya

– Atyaúristen! Jaj de jó! El sem hiszem... – ezekkel a szavakkal fogadta a hírt Magyar Anna kedden délelőtt a Tatabányai Gyémánt Fürdőben, amikor megtudta, hogy ő a százezredik látogató.

Mórocz Károly

A megyeszékhelyen élő hölgy elmondta, hogy fiatal korában sokat sportolt: tekézett, búvárkodott és úszott. Most rendszeresen úszni jár ide a lányával és a párjával, egyébként több mint négy évtizede, 1968-ban volt először az uszodában. Az tetszik neki az élményfürdőben a legjobban, hogy rengeteg játék várja a gyerekeket, akik biztonságban vannak a medencékben.


Kovacsics Imre, a létesítményt üzemeltető Cseri Strand és Élményfürdő Kft. vezetője ajándékkosarat és fürdőbelépőket, bérletet adott át Annának, majd Kiss Anett, a fürdő éttermének és büféjének tulajdonosa lepte meg egy vacsorautalvánnyal. Schmidt Csaba alpolgármester és Zsidek Ferenc önkormányzati képviselő is gratulált.

Kovacsics Imre elmondta, hogy három hónap alatt ennyi látogató már most országosan a jelentősek közé emeli a Gyémánt Fürdőt. Ráadásul ebben nincsenek benne az úszásoktatásra, edzésre járók; velük együtt csaknem a duplája lenne a vendégek száma. Most következik az az időszak, amikor igazán be kell bizonyítani, hogy életképes a létesítmény.
Schmidt Csaba azt hangsúlyozta, hogy többen jártak három hónap alatt a strandon, az élményfürdőben és az uszodában, mint Tatabánya lakossága. A város idegenforgalmát meghatározza a Gyémánt, erre a vonzáspontra épülhet majd az idegenforgalmi stratégia.

Zsidek Ferenc a Vízmű SE elnökeként emlékeztetett, hogy tavasszal még 100-120 sportolója volt az egyesületnek, mostanra a számuk 300 feletti. Sok mosolygós arccal találkozik; ez az egyik biztosítéka, hogy visszajárnak majd a családok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!