Közélet

2009.08.02. 18:24

Vizet osztottak a szőlő- és borünnepen

Meglepetés várta a városi hagyományos Szent Donát szőlő- és borünnepre érkezőket szombaton délután a település határában. A Bajót felé vezető közúttól egy napokban elkészült, mintegy hetvenméternyi aszfaltcsíkon lehetett elsétálni, kerekezni, autózni a védőszent több út kereszteződésében álló szobráig.

F. K.

Itt kezdődött az ünnepség, amelyen Nyergesi Rezső a Vinum Ister-granum Regionis Borlovagrend nagymestere köszöntötte a megjelenteket.
Figyelmes házigazdának bizonyult a városi művelődési központ. A Kákonyi Gellért munkáját máskor is önzetlenül segítő fiatal csapat tagjai a nagy hőségben palackozott ásványvizet kínáltak körbe, illetve többek közt a Szent Donát himnusz szövegét tartalmazó cédulákat osztottak szét.

A himnuszban olvashattuk: Óvjad jégtől, csapásoktól szőlőnket és kertünk,/S megfogadjuk: megjobbítjuk bűnnel terhelt éltünk. A Darányiné Csonka Valéria református lelkéssszel, illetve Molnár Alajos plébánossal zajló ökumenikus igeliturgián közreműködött – Inokay Zsomborné vezetésével – a helyi nyugdíjasok Barátság Körének német nemzetiségi énekkara.
Az ünnepség a Szénásvölgyben felállított sátorban folytatódott – már több borral, mint vízzel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!