Közélet

2009.06.12. 17:01

Lola is ott lesz a falunapon vasárnap

Rodeó-bikával, rendőrségi bemutatóval, tűzoltókkal, főzőversennyel és koncertekkel várják a nagyérdeműt a szombaton és vasárnap megrendezendő falunapon.

kemma.hu

Szombaton amatőr nemzetközi sakkversennyel kezdődik a kétnapos rendezvény, majd délután az általános iskolások gyermeknapi programjai színesítik a kínálatot. Lesznek népi játékok, különféle sport és ügyességi versenyek. Bemutatót tartanak a tűzoltók és a rendőrök.

Vasárnap gulyásfőző verseny lesz, amellyel párhuzamosan kispályás labdarúgó mérkőzéseket tartanak. A Gerecse Íjászati Hagyományőrző Baráti Kör harcművészeti bemutatót tart, az érdeklődők kipróbálhatják az íjakat. 14 órakor köszöntőt mond Petrik József polgármester. Műsort adnak a helyi mazsorettek és tokodi társaik, lesznek táncbemutatók. A résztvevők meghallgathatjuk a 80 éves Bányász Vegyeskar ünnepi műsorát – vezényelnek Világi Ildikó és Hunyadi Zoltán. A falunapokon fellép Lola is, akit Bunyós Pityu követ az est folyamán.

(A Bányász Vegyeskar megalakulásának 80. évfordulóját ünnepli a hétvégén. A kórus 1929 tavaszán Alpár Gyula vezetésével verbuválódott össze a bányász lakótelep lakóiból. Az elmúlt évtizedek fényes sikerekről tanúskodnak. 1980-ban fesztivál fokozatot szereztek, amely az amatőr együttesek számára a legnagyobb kitüntetés. A környékbeli települések mellett több alkalommal felléptek külföldön is.)

kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!