Közélet

2009.06.11. 16:17

Helyt adott az OVB a szocialista képviselő fellebbezésének

Michl József, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Tatai Szervezetének elnöke szerint az MSZP „Újult erővel” szórólapjai úgy mutatják be a Tata környéki uniós beruházásokat, mintha azok csak az MSZP-hez lennének köthetők. Az Országos Választási Bizottság nem ért vele egyet.

kemma.hu

Michl József, a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség Tatai Szervezetének elnöke  június 5-én nyújtott be kifogást a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottsághoz, melyben kifogásolta a Magyar Szocialista Párt „Újult Erővel” című szórólapjának tartalmát.

Az MSZP sérelmezett kiadványa a kifogástevő megítélése szerint, oly módon mutatja be a Komárom-Esztergom Megyei 2. választókerület (Tata és környéke) területén nagyrészt Európai Uniós forrásokból megvalósuló beruházásokat, mintha azok megvalósítása kizárólag az MSZP-hez lenne köthető. 

A Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság helyt adott a kifogásnak, amely döntés ellen 2009. június 9-én nyújtott be fellebbezést Tatai-Tóth András, az ügyben érintett választókerület országgyűlési képviselője. 

Az Országos Választási Bizottság  június 10-én megtartott ülésén, Tatai-Tóth András által ebenyújtott fellebbezésnek helyt adott, és a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság határozatát megváltoztatta. Az OVB megállapította, hogy a kifogásban foglaltakkal ellentétben a szórólap nem úgy tünteti fel az MSZP-t, mint a fejlesztések megvalósítóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!