Közélet

2009.06.04. 13:29

Diák-digitáblák segítik az új, interaktív tanulást

Címkék#Baj

Egyre modernebb körülmények között tanulhatnak a baji diákok.

P. P.

A Szent István Általános Iskola még 2006-ban szerepelt sikeresen egy pályázaton, melynek eredményeként 16,8 millió forintot fordíthattak a kompetencia alapú oktatás bevezetésére. Néhány napja újabb nyolcmilliót nyertek a korábbi célok megvalósításához szükséges digitális tananyagtartalmak beszerzésére, valamint az ezekhez szükséges megjelenítő-eszközök és kapcsolódó szoftverek vásárlására.

Az iskola vezetői a támogatási összegből mind a nyolc évfolyam tananyagához kapcsolódó digitális csomagokat vásárolnak, melyek használata szerves részét képezik a tantárgyak tananyagainak. A 2006-os pályázatnak és az önkormányzat segítségének köszönhetően jelenleg tíz tanterem rendelkezik digitális táblával és a hozzátartozó laptopokkal, projektorokkal, melyek használata nagyban segíti a pedagógusok munkáját.

Ruttner Csabától, az intézmény igazgatójától megtudtuk azt is, hogy a „szavazószettek” alkalmazása mellett a most beszerzendő diák-digitáblák használatával az interaktivitás még inkább nőni fog a tanórákon, mert a tanulók által a helyükön készített anyagok közvetlenül megjeleníthetők az osztálytermi kivetítőn, ugyanakkor közvetlenül ellenőrizhető a számonkért diákok munkája is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!