Közélet

2009.06.27. 17:53

Az utolsó ballagással megszűnt a felső tagozat

Címkék#Kömlőd

Utolsó alkalommal ballagtak Kömlődön a nyolcadikosok, s ez bizony rányomta bélyegét az ünnepség hangulatára is.

kemma.hu

A község két évig intézményfenntartói mikrotársulást működtetett Kecskéddel, ám a másik település a csökkenő gyerekszám miatt felmondta az együttműködést. Az iskola önálló működtetése évi 27 millióval terhelné Kömlőd büdzséjét, a község vezetői úgy határoztak, hogy egy újabb közoktatási megállapodás alapján szeptembertől Kocson tanulnak a felsősök.

A ballagáson tizenhárman járták végig az intézmény folyosóit és osztályait Kontráné Madari Piroska osztályfőnök vezetésével, aki maga is Kocson folytatja pályafutását. Gulyásné Molnár Judit igazgató köszönt el a végzős növendékektől a zsúfolásig telt kultúrotthonban, aki több kollégájától is búcsúzott,  mert az új tanévet már csak két összevont osztállyal kezdik a községben s így négy álláshely megszűnik. A nyolc elsős négy másodikossal, a tizenhat harmadikos öt negyedikessel ül iskolapadba.

Kiss Ferenc polgármester elmondta: a rendkívül alacsony létszám, illetve amiatt, hogy több mint húsz gyereket eddig is más iskolába járattak a szülők; végül megszűnt a felső tagozatos oktatás Kömlődön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!