Közélet

2009.04.29. 16:59

Villanyszerelő és kőműves tanuló országos sikere

Az idei tanévben is nagy érdeklődésre tartott számot a Szakma Kiváló Tanulója verseny megyénkben, amelyre 11 iskolából 87 tanuló jelentkezett. A versenyt a megyei kereskedelmi és iparkamara épületében rendezték.

M. K.

Megyénkből 15 tanuló mentesült az írásbeli szakmunkásvizsga letétele alól azzal, hogy részfeladatonként legalább 60 százalékos eredményt értek el. A döntőt a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezték meg Budapesten. Horváth József  tatai villanyszerelő tanuló a 3. helyen végzett. Ő a szakma fortélyait édesapja mellett sajátította el, az elméleti felkészülésben oktatója, Varga Mátyás segítette.

Vízi László Rajmund tatai kőműves tanuló a 8. helyet szerezte meg oktatója, Szám Attila felkészítő munkájának köszönhetően. Mindketten a tatabányai Fellner Jakab Szakiskola tanulói, teljesítményükkel mentesültek a szakmunkás vizsga letétele alól.

Az idei döntőre nagy volt az érdeklődés az alsóbbéves diákok részéről is, őket a kamara szervezésében indított buszok juttatták el a döntőre. Remélhetően a szakmai elismertség lehetősége ösztönzőleg hat rájuk a jövőben, és tartják magukat a verseny szlogenjéhez: „Kétkezi munkával is csinálhatsz karriert!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!