Közélet

2009.04.01. 10:58

Összekötő szárnyat építhetenek az iskolában

Az idén az előkészítés és a terveztetés lesz a fő lépés a Vértesszőlősi Általános Iskola tervezett bővítésében, jövőre pedig megépítik a régi és új épületeket összekötő szárnyat – döntött a testület a legutóbbi rendkívüli ülésén.

M. A.

Ehhez húszmillió forintot szeretnének nyerni az Önkormányzati Minisztérium iskolafejlesztési pályázatán.
Szó volt még az idei fejlesztési tartalék tervezett felhasználásáról is. Az idei beruházásoknál mintegy 129 millió forint önrészt, 20 millió forint hitelt és mintegy 75 millió forint pályázati támogatást használnak fel.

A következő ülésen döntenek arról, hogy a település központjától a Skála-térségbe tervezett kerékpárút megvalósíthatósági tanulmányának és engedélyes tervdokumentációjának elkészítését a beérkezett négy pályázó közül kitől rendeli meg.
Az önkormányzat és intézményei az idén is csatlakoznak az április 22-én, a „Föld napján” megrendezett szemétgyűjtési akcióhoz.
Az ülésen határozat született arról is, hogy jövőre  térfigyelő kamerarendszer hoznak létre. A beruházást a testület a költségvetésből elkülönített önerő mellett pályázati forrásból kívánja majd megvalósítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!