Közélet

2009.04.25. 22:59

Nap-Út nap kérdésdömpinggel

Címkék#Dorog

Tűzoltó- és mentőautó fogadta a művelődési ház előtt az érkezőket szombaton délelőtt az V. Nap-Út napon. A szervek autói nem azért álltak ott, mert probléma akadt a szervezés körül, hanem azért, hogy kicsik és nagyok is kipróbálhassák a járműveket.

M. T.

A tűzoltók és a mentősök készséggel válaszoltak a gyerekek kérdéseire, ahogy az ifjúság kíváncsiságát a polgármester, a városi főépítész, író és bíró elégítette ki „Élő könyvtárként".

Az a csaknem száz fiatal kérdezhetett a hivatalosoktól, akik részt vettek a Nap-Út a jövő felé ifjúsági vetélkedőn, melyet a Demokratikus Ifjúságért és a szociális tárca, illetve a regionális ifjúsági tanács is támogatott.
Az idősebbek, de sok kisgyermekes szülő is részt vett az orvosok, védőnők és az ÁNTSZ Dorogi-Esztergomi Kistérségi Intézetének egészségmegóvó, preventív szűrésein.

Volt vércukorszint - és koleszterin mérés, prosztata-szűrés, vérnyomás és testtömegindex mérés. Dr. Juhász Aida Laura fogorvos a fogápolásról beszélt az érdeklődőknek, míg dr. Csizik Éva bőrgyógyász anyajegyeket vizsgált.
Lehetett bioételeket kóstolni, de bárki megtudhatta mennyire telített mérgekkel, találkozhatott csontkováccsal, sőt a szín terápia segítségével sokat megtudhatott benső valójáról is.

A legkisebbeket kézműves foglalkozások, gyöngyfűzés, arcfestés várta. A bátrabbak az Otthon téren felállított mászó falon mutathatták meg ügyességüket.

Nyertesek:
Általános iskolák:
I. Sunshine gyermekei csapat - Eötvös-iskola, Dorog
II. Katsák - vegyes csapat
III. Zrínyis Zöldek - Zrínyi-iskola, Dorog
IV. Petőfi királyai -Petőfi-iskola, Dorog
 
Gimnáziumok-szakközépiskolák
I. SZIGEO - Szent I.Gimnázium, Esztergom
II. Zsiga Biga - Zsigmondy V. Gimnázium,  Dorog
III. Erős szívek - Balassa-iskola, Esztergom
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!