2009.03.09. 10:11
Mesterszakács növendékek országos sikere Szolnokon
Gőzölt trombitagombás cápaharcsafilé, hagymazselés burgonyával és remoulade mártással, céklás – karottás jércegalantin, gyümölcskompozícióval és áfonyamártással, sous-vide sertés szűzpecsenye borsos kéregben, vegyes zöldséghalommal és paprikamártással, és nem utolsó sorban: mézes zöldségszörbet „komáromi” színekben a versenytálon.
A Kempelen Farkas Szakképző és Kollégium, a vendéglátóipari képzés második évadában is országos sikereket mondhat magáénak. Ősszel, az országos szakmacsoportos versenyen, melegkonyha kategóriában nyert bronzérmet az iskola csapata: Horváth Zsanett és Járóka Márió, Balogh Ádám olimpia bronzérmes mesterszakács és Bódis István Sándor szaktanár felkészítésével, március elsején pedig a szolnoki IV. Pelikán Kupáról, a hidegkonyhai kategóriában Krohn Péter hozta magával a bronzérmet.
Bódis István Sándor szaktanár elmondta: ez nagyon- nagy fegyvertény, mert ezt az országos versenyt minden iskola presztízsnek tekinti, ráadásul a hazai gasztronómia legnevezetesebb személyei: Erdős Hanna olimpia bajnok cukrász, Prohászka Béla többszörös Venesz – díjas olimpiai bajnok mesterszakács is jelen voltak. A sikereken felbuzdulva április 4-én az iskola aulája ad otthont a II. Frigyes Kupának.