Közélet

2009.03.09. 10:11

Mesterszakács növendékek országos sikere Szolnokon

Gőzölt trombitagombás cápaharcsafilé, hagymazselés burgonyával és remoulade mártással, céklás – karottás jércegalantin, gyümölcskompozícióval és áfonyamártással, sous-vide sertés szűzpecsenye borsos kéregben, vegyes zöldséghalommal és paprikamártással, és nem utolsó sorban: mézes zöldségszörbet „komáromi” színekben a versenytálon.

H. D.

A Kempelen Farkas Szakképző és Kollégium, a vendéglátóipari képzés második évadában is országos sikereket mondhat magáénak. Ősszel, az országos szakmacsoportos versenyen, melegkonyha kategóriában nyert bronzérmet az iskola csapata: Horváth Zsanett és Járóka Márió, Balogh Ádám olimpia bronzérmes mesterszakács és Bódis István Sándor szaktanár felkészítésével, március elsején pedig a szolnoki  IV. Pelikán Kupáról, a hidegkonyhai kategóriában Krohn Péter hozta magával a bronzérmet.

Bódis István Sándor szaktanár elmondta: ez nagyon- nagy fegyvertény, mert ezt az országos versenyt minden iskola presztízsnek tekinti, ráadásul a hazai gasztronómia legnevezetesebb személyei: Erdős Hanna olimpia bajnok cukrász, Prohászka Béla többszörös Venesz – díjas olimpiai bajnok mesterszakács is jelen voltak. A sikereken felbuzdulva április 4-én az iskola aulája ad otthont a II. Frigyes Kupának.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!