Közélet

2009.03.15. 17:49

Egy levél miatt mondott le az iskolaigazgató

Előreláthatólag szeptember elsejei hatállyal távozik posztjáról Horváth Sándor, a Vértesszőlősi Általános Iskola igazgatója. A képviselő-testület a lemondás tényét elfogadta, csütörtöki ülésükön kiírták az új pályázatot, de a rendkívüliség tényét vitatják.

Mudri Anna

Horváth Sándor úgy érzi, az elmúlt három év problémái most tetőztek be.
– Azt gondolom, hogy szakmailag, gazdaságilag sokat tettem az iskoláért. Körülbelül 30 milliós pályázati pénzt nyertünk, és majdnem 15 milliót takarítottam meg az önkormányzat számára. Elindítottam a kompetenciaalapú oktatást, amire az óvodával közösen nyertünk mintegy 22 millió forintot, bevezettük az angol oktatást, jelentős infrastrukturális fejlesztések is történtek.  A végső döntést egy számomra elfogadhatatlan tartalmú fenntartói levél után hoztam meg – mondja.

Megtudtuk, a testület a rendkívüli lemondás okszerűségét vitatja. Az igazgató a megegyezésre törekszik, mint mondja, nem szeretné, ha jogvita alakulna ki a helyzetből, vagy ha az iskola körül negatív információk kapnának szárnyra a lemondása miatt.
– Lehetőséget, bizalmat kaptam az előző testülettől. Köszönöm nekik. Úgy gondolom, mindent megtettem, hogy ezt a bizalmat megháláljam – zárta Horváth Sándor.

Dr. Nagy Sándor polgármester így látja a helyzetet:
– A szülői munkaközösség által szervezett farsangi bálon az igazgató konfliktusba keveredett két volt diák édesanyjával és egy korábban az iskolában tanító tanárnővel. A szülő és a tanár is megkeresett emiatt levélben. Mindhármuknak elküldtem a válaszomat, melyben személyes véleményemet fejtettem ki. Az igazgató ezután adta be felmondását – mondja.
A polgármester megerősítette, a testület a rendkívüliséget nem fogadja el, de az igazgató munkaviszonya megszűnik.
– Indokolatlannak tartjuk, és nem látunk olyan körülményt, amely igazolná a lemondás rendkívüliségét, amely ráadásul komoly anyagi terhet is róhat az önkormányzatra. Ha az igazgató ragaszkodik ehhez, akkor neki kell az okokat bizonyítania, végső esetben a bíróság előtt is – tudjuk meg dr. Nagy Sándortól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!