Közélet

2009.03.15. 13:01

A kistérség nagy, közös ünnepe

Hagyomány, hogy tatai kistérségi társulás településeinek vezetői együtt is megemlékeznek nemzeti ünnepeinkről.

P. P.

Ezúttal Kocson találkoztak, ahol először az iskola előtti kopjafát koszorúzták meg, majd dobszóra átvonultak a Faluházba, ahol Beke Ferenc alpolgármester név szerint is köszöntötte a vendégeket, majd elsőként Michl József, a társulás elnöke mondott alkalomhoz illő beszédet.
Őt Sipos József, Bátorkeszi elsőszámú választott vezetője követte, aki egyben a Hídverő Társaság elnöke. Egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy a Duna másik partján élők – államjogi értelemben – önhibájukon kívül szakadtak el hazánktól, de nem felejtik magyarságukat.

Kolléganőivel együtt ezt egy gyönyörű, a megyénkben élők által korábban nem ismert dal eléneklésével is bizonyította, amivel nagy sikert arattak.
Hozzájuk hasonlóan megérdemelten kapott őszinte tapsot a házigazdaként szintén beszédet mondó polgármester, Bódis Jánosné is, aki a 161 évvel ezelőtti események kapcsán felidézte a helyi hősök alakját, majd Németh Melinda és Bekéné Patolcs Ilona tanárnők tanítványai mutatták be irodalmi műsorukat, aztán az Aranykocsi Táncegyüttes tagjai zárták fergeteges előadásukkal a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!