Közélet

2009.01.20. 09:48

Sok milliónyi segítség az iskolafelújításra

Nagy összegű pályázati pénznek örülhet a Sárberki Általános Iskola. Az igazgatót, Jóna Imrét kérdeztük.

B. B. G.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Jóna Imre
[/caption]

– Milyen pályázaton nyertek?
– A Közép-Dunántúli Regionális Operatív Bizottság írta ki még 2007 őszén, közoktatási intézmények korszerűsítésére. Rendkívül jók a feltételek, hiszen tíz százalékos önrész mellé kilencven százalékos támogatást nyújtanak. Így kétszázötven millió forint pályázati pénzből és várhatóan 46 millió forint önrészből újulhat meg az intézmény. Nagyon örülünk, hiszen egy régóta hanyagolt épületről van szó.

– Mire terjed ki a felújítás?
– Feltétel, hogy a befogadóképesség csökkenése nélkül, az uniós normáknak megfelelően alakítsuk át az iskolát. Teljes nyílászárócserét, fűtéskorszerűsítést, vizesblokkfelújítást tervezünk, valamint a mozgássérültek részére akadálymentesítést, liftet. A megújuló energiaforrásokat is szeretnénk a jövőben hasznosítani. Három tantermet is hozzáépítünk az intézményhez, hogy a megnövekedett alapterületű szaktantermek ellenére se csökkenjen az ötszáznyolcvannyolc főnyi diákkeret.

– Mikorra várható a munkálatok kezdete?
– Nemrégen egyeztettem a polgármester úrral az időpontról, de talányos a kezdet. A közbeszerzési eljárás ugyanis hat-nyolc, de akár tíz hónapot is igénybe vehet. Tartok tőle, hogy csak jövőre indulhat meg a munkálatok kivitelezése. Ezt elkerülvén, arra is gondoltunk, hogy egy-két hetet szombatonként ledolgozunk, hogy már az idén nyáron újíthassák az iskolát, de ehhez még egyeztetések szükségesek. Mi nyitottak vagyunk, de nem rajtunk múlik a kezdés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!