Közélet

2009.01.28. 12:59

Segítenek az őssejtkezelésre váró kislánynak

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az őssejtkezelésre váró mozgássérült kislányért, Diósi Lauárért fogtak össze zenészek, táncosok és a Megasztárból megismert Gál Csaba Boogie tavaly novemberben. Laura most ismét segítséget kap.

Sz. A.

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Diósi Laura és szülei
[/caption]

A kislány szülei elmondták: novemberben volt az első alkalom, amikor a jólelkű emberek pénzadományokkal is segíthettek Laurának. Az eseményen 141 300 forintot sikerült összegyűjteni. Termésszetesen továbbra is szívesen fogadják a kupak adományokat, melyeket a Bányász Klubban lehet leadni. 

Most az oroszlányi Flame Musical csoport döntött úgy, segít, hogy a kislány is megkaphassa az őssejtkezelést: szombaton 16 órától a helyi művelődési központban jótékonysági emlékgálát szerveznek, s a befolyó összeget Diósi Laurának ajánlják fel.

Horváth Pétertől, a Flame menedzserétől megtudtuk, egy évvel ezelőtt elhunyt csoporttársuk, Mészáros Norbert nevében szeretnének segíteni most.
– Az egészségügyben képzelte el a jövőjét, segíteni akart az embereknek, de neki ez már nem adatott meg. Mi most ezért szeretnénk helyette segíteni Laurának, mert még mindig nem jött össze az őssejtkezeléséhez szükséges összeg – magyarázta a menedzser, akitől azt is megtudtuk, pop és musical dalokat adnak majd elő.

Diósi Laura születésénél váratlanul oxigénhiány lépett fel, aminek következtében súlyosan mozgássérült lett. Jelenleg a budapesti Mozgásjavító Általános Iskolában kezelik, de a számtalan sikertelen próbálkozás után reményt már csak az őssejt beültetés jelenthet számára, melyet Kínában végeznének el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!