Közélet

2009.01.31. 10:24

Még nincs járvány, de lesz

– Jelenleg nem beszélhetünk influenzajárványról Tatabányán – mondta el a tapasztalatait dr. Pintér Katalin gyermekháziorvos. Hozzáfűzte: influenzaszerű tünetekkel, magas lázzal, végtag- és torokfájdalmakkal már érkeznek betegek a rendelőbe, főleg a fiatalabb, 14 és 18 év közötti korosztályból.

B. B. G.

 – Nem nőtt az influenzás illetve influenzaszerű megbetegedések száma a térségben – tudtuk meg dr. Solti Hildától, az ÁNTSZ Tatabányai-Tatai-Oroszlányi kistérség tiszti főorvosától.
Mint mondja, a Tiszti főorvosi Szolgálat influenzafigyelő szolgálatot működtet: a háziorvosok minden héten jelentik a területükön észlelt megbetegedéseket. Ezen bejelentések alapján a harmadik héten huszonnégyen, míg a negyediken huszonketten fordultak orvoshoz influenza gyanújával.

– Minden korosztály számára van még oltóanyag a területen, az idén többet kapott a kistérségi intézet a tavalyinál. A húszezer adag oltóanyagból december eleji adatok szerint körülbelül tizenhatezer fogyott el – tájékoztatott dr. Solti Hilda.

Országosan január 19-25. között becsült adatok szerint 21.300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez másfélszeres emelkedést jelent az előző héthez képest, tehát megkezdődött az influenza járványszerű terjedése hazánkban.

Hozzáfűzte: influenzaszerű tünetekkel, magas lázzal, végtag- és torokfájdalmakkal már érkeznek betegek a rendelőbe, főleg a fiatalabb, 14 és 18 év közötti korosztályból.

B. B. G. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!