Közélet

2009.01.29. 07:57

A közbiztonság érdekében segítene az önkormányzat

A térfigyelő kamerarendszer üzemeltetéséről szóló napirend kapcsán, a közbiztonság helyzete központi szerepet kapott a szerdai képviselő- testületi ülésen.

Hajnal Dóra

Az ülésre meghívást kapott a komáromi rendőrkapitányság vezetője dr. Forrai Zsolt alezredes és dr. Gorgosilts Fábián a megyei rendőrfőkapitány is. A rendőrségi tájékoztató után szó esett a nemrégiben történt sorozatos lakásbetörések okairól és azok megelőzésének lehetőségeiről, tárgyaltak az Erzsébet híd teherforgalmának csökkentéséről, – a húsz tonna feletti gépjárművek kiszűrésének fontosságáról – és a közúti közlekedés problémáiról, javuló tendenciáiról. Zatykó János polgármester arra kérte a helyi rendőrkapitányt, hogy a stabil közrend érdekében, írásban fogalmazza meg az önkormányzat felé a költségvetést érintő konkrét igényeiket.

Dr. Mészáros Gyula a Rüdiger-tó mellé épült lakások vízelvezetési problémáira hívta fel a figyelmet, de szó volt az önkormányzat tulajdonában lévő kikötő és ponton üzemeltetéséről, kezeléséről. Tárgyaltak az észak- komáromi önkormányzat kérése kapcsán, a révkomáromi partner ugyanis Szent István-szobor felállítást tervezi, melyek költségeihez kérte a komáromi városvezetés hozzájárulását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!