Közélet

2009.01.11. 15:47

A hideg miatt nem kapcsolják ki az áramot a hátralékosoknál

Egyelőre nem kell félniük az E.On hátralékosainak, nem fáznak majd a hideg, téli napokon.

M. A.

Az E.ON Hungária Csoport ideiglenesen felfüggeszti a hátralékosok kikapcsolását az áram- és gázszolgáltatásból a szokatlanul hideg időjárás miatt. A szolgáltató közleménye szerint Szabó Máté országgyűlési biztos nemrégiben egy felhívást tett közzé a hideg okozta halálesetek megelőzése érdekében. Az elmúlt időszakban ugyanis több ilyen tragédia is történt hazánkban.

Az E.ON vezetősége felelőssége és lehetőségei szerint minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy ne történjen több haláleset a zord időjárás miatt. Ezért döntött úgy, haladékot ad, és a hátralékos lakossági fogyasztók kikapcsolását ideiglenesen felfüggeszti.

Így ameddig az időjárás a mostanihoz hasonló marad, a hátralékosoknak továbbra is rendelkezésükre áll a szükséges energiaellátás. Az extrém hideg enyhülését követően azonban már nincs bocsánat, ha időközben valaki nem fizeti be a hátralékát, akkor már kikapcsolják az ellátásból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!