Közélet

2008.11.06. 11:05

Hétszázezer forintot kapott a Móra Ferenc Óvoda

Képviselői fejlesztési keretük terhére 350 – 350 ezer forintos támogatást ajánlott fel a tatabánya-óvárosi Móra Ferenc Óvoda vizesblokkjának felújítására Schmidt Csaba alpolgármester és Pleier Tamás önkormányzati képviselő. Az 1,2 milliós beruházáshoz szükséges további félmillió forintot az intézmény, illetve szülői, vállalkozói segítség biztosítja. A támogatásról szóló jelképes csekket csütörtök délelőtt Igó Zoltánné vezető óvónő vette át a közgyűlésének két tagjától.

kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Schmidt Csaba, Igó Zoltánné és Pleier Tamás a csütörtök délelőtti rendezvényen
[/caption]

A Móra Ferenc Óvoda 1954-től működik a Május 1 parkban, ahol manapság négy vegyes csoportban közel száz gyermek részesül a tevékenység központú nevelésben.

Schmidt Csaba és Pleier Tamás hangsúlyozták, támogatásukkal szerettek volna hozzájárulni ahhoz, hogy a Gál- és Cseri lakótelepről, a Ságvári útról és környékéről idejáró gyermekek komfortosabb körülmények között tölthessék el idejüket az óvodában. Az alpolgármester szólt arról is, hogy az idén az oktatási és nevelési intézmények felújítására 170 millió forintot fordít a város.  Egyebek mellett elmondta: a Fellner Jakab Általános Iskola és Szakközépiskola Füzes utcai intézményében ebédlőt alakítottak ki, kicserélték a Kertvárosi Bölcsőde homlokzati nyílászáróit, korszerűsítették az Arany János Óvoda vizesblokkjait.

 

Schmidt Csaba kiemelte: a nyár fontos intézményi beruházása volt a kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Sárberki Óvoda akadálymentesítése. Ezek a Közép-dunántúli Operatív Program „Akadálymentesen adj esélyt” projekt társfinanszírozásában valósultak meg. Ismertette azt is, hogy az idei nyáron átépítették a város öt bölcsődéjének játszóudvarait és folytatódtak a köztéri játszóterek felújításai, így a Cseri-, a Gál-, a Sárberki lakótelepeken, az újvárosi Mártírok útján és a kertvárosi Cseresznyefa úton.  Emlékeztetett arra is, hogy hamarosan elkezdődik a Micimackó Óvoda tornatermének megépítése, és folyamatban van a Felsőgallai Óvoda épületeit összekötő folyosó beruházása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!