Közélet

2008.11.13. 14:22

A Jobbik és a MÖM nélkül is demonstrál a Gárda

Néhány tucat gárdista és körülbelül ugyanennyi rendőr van jelen a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarország Mozgalom mára bejelentett esztergomi demonstrációján. Ugyan a Magyar Önvédelmi Mozgalom is jelezte, hogy csatlakozik, még nincsenek a helyszínen.

kemma.hu

Körülbelül tizenöt személyautóval kocsinként 3-4 emberrel érkeztek a helyszínre a Magyar Gárda tagjai, tudtuk meg Pikó János gárdistától. A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjaival még nem találkoztak egy órával a kezdés után, de számítanak rájuk. Lehet, hogy csak a fáklyás felvonuláson csatlakoznak majd a demonstrálókhoz, akik a dunaszerdahelyi rendőri fellépés miatt tiltakoznak. Ahogy a Magyar Gárda honlapján olvasható, a brutális támadással szemben demonstrálnak.

A Duna-parton a Szalma csárdánál zárta le a forgalom elől az utat a rendőrség, így azok, akik a érintett útszakaszon közlekednének, a sportcsarnok felé kerülve juthatnak el úticéljukhoz.

Esztergomi, oroszlányi gárdisták is részt vesznek a demonstrációban, közülük vannak, akik a komáromi félpályás útlezáráson is részt vettek. A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai információink szerint távol maradtak az öt óráig meghirdetett demonstrációtól.
A Duna szlovák oldalán semmilyen esemény nem történt, ellendemonstrációt sem tartanak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!