Közélet

2008.07.03. 23:25

Túladott a megye az Eötvös-gimnázium fenntartói jogán

Ami múlt héten még feltételekhez kötött volt, mára biztossá vált: a csütörtökön megtartott rendkívüli megyei közgyűlés július 4-ei hatállyal átadta a tatai Eötvös József Gimnázium oktatási és kollégiumi nevelési feladatait a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. részére.

Bíró Gabriella

A közgyűlést az oktatási bizottság reggeli ülése előzte meg, melyen az átadásról szóló szakértői véleményeket vitatták meg. Ezek nagy része pozitív, és a jelen helyzet szerint a dolgozók sorsa is megnyugtatóan rendeződik majd.

– Az valósult meg, ami mindenkinek leginkább megfelel – mondta Michl József, a megyei önkormányzat képviselÕje, Tata polgármestere. A gimnázium Tata városának fenntartásába kerül, és várhatóan a kiegészítÕ normatívát is megkapja az intézmény fenntartója, a Városkapu Zrt: ez 217 ezer forint diákonként. A város mellett a diákok és a pedagógusok is jól jártak. Egy-két kivétellel valamennyi pedagógus aláírta új megállapodását, így szeptemberben biztonsággal megkezdődhet az új tanév.
 – Méltatlannak tartom, ami a nagy múltú intézmény körül folyik, ezért is tartózkodtam a szavazáson. Nem járja, hogy ilyen hosszú időn keresztül bizonytalanságban tartják az iskolát. Ami ennél is szomorúbb, hogy egy rossz és egy még rosszabb lehetőség közül választhatott a gimnázium – fogalmazott Kerti Katalin képviselő a rendkívüli közgyűlés után.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!