Közélet

2008.06.21. 14:08

Virágköltemények várban, kastélyban, és a török kori átjáróban

A virágkötők művészi alkotásai valószínűleg a legszebb látványosságai lesznek a 15. Víz, Zene, Virág Fesztiválnak is.

P.P.

Először június 27-én 16 órától az Esterházy kastélyban lehet megcsodálni a kompozíciókat, egy órára rá a  Kuny Domokos Múzeumban, ahol dr. Fülöp Éva igazgató ajánlja az érdeklődők figyelmébe a látnivalókat, aztán 18 órától a Törökkori átjáróban lesznek láthatók Gombás Attila virágkölteményei.

Péntektől vasárnapig virágos asztali díszek készítésére is lesz lehetősége bárkinek a kastélyban, míg a profi mesterek „Reneszánsz lakoma” című versenyükön mutatják be szakmai tudásukat.

A szervezők nagyon látványos összeállításokra számítanak, hiszen az értékelésnél fontos szempont lesz a reneszánsz hangulat megjelenítése. A végeredmény ugyancsak az Esterházy kastélyban lesz látható, míg „A természet megújulása” elnevezésű virágkötészeti bemutató a vár kiállítótermében. Az itt elhelyezendő alkotásokban is tetten érhető lesz a reneszánsz hangulat, melyeket neves, elismert virágkötők készítenek majd. Ugyancsak a múzeumban nézhető meg az a fotókiállítás, amit a korábbi fesztiválok képanyagából állítottak össze, így is emelve a jubileumi rendezvény színvonalát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!