Közélet

2008.06.11. 21:47

Döbbenet! Hemzsegtek a galambpoloskák a kollégiumban

Az Eötvös-gimnáziumot nem csak a fenntartóváltással kapcsolatos gondok sújtják, de az intézményhez tartozó kollégiumi szobákban tömegesen megjelenő galambpoloskák is.

Palásti Péter

Ezek a rovarok eredetileg a fiatal szárnyasok vérét szívták. A baj akkor kezdődött, amikor a rómaiak rászoktak a zsenge galambhúsra.  Azóta mindenhol megtalálhatók, ahol a béke jelképei élnek.

Például a középiskolai kollégium padlásán, ahova galambok százai fészkelték be magukat. A tetőtérből leszivárogtak az emeleti hálótermekbe is, megkeserítve több diák életét. Az intézmény vezetője az iskola költségvetésének terhére azonnal elrendelte a fertőtlenítést, de ez csak eseti kezelés volt. A hatékonyabb eredmény elérése érdekében szükség lenne a padlás aljzatának teljes megtisztítására a galamb-guanótól, ami több millió forintba kerülne.

Ennyi pénze természetesen nincs az iskolának, melynek jelenlegi fenntartója, a megyei önkormányzat sem tervezett ilyen nagyságrendű előirányzatot a kényes feladat megoldására. Valószínűleg a városi önkormányzatnak kell a zsebébe nyúlnia, mint az ingatlan tulajdonosának.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!