Közélet

2008.04.20. 08:54

Ki mer kiállni ellenük?

A Vértes Center keresi a legaranyosabb egy esztendős babát! Április 30 -ig nevezhetik be a szülők csemetéjüket. „Legyen az ön szeme fénye a Vértes Babája!”

Polgár Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Sok szülő nevezte be szeme fényét a versenyre (Fotó: Sz. L.)
[/caption]

Már hatvanöt kisbabát neveztek be szüleik a Vértes Center – Na?! Ki mersz állni ellenem? – egyévesek szépségversenyére. A pláza aulájában három paraván telt be eddig a kicsik fotóival. A képek mellett szándékosan nem a baba nevét, hanem egy sorszámot tüntettek fel a szervezők. A verseny tisztaságát erősíti az is, hogy egy ember csak egy alkalommal, egy kisbabára szavazhat. A voksolás folyamatos, ezidáig csaknem ötszáz rózsaszín szavazólap érkezett be a Vértes Centerbe.

Látecska Bence Leventét édesanyja, Látecska Mónika azért nevezte be a versenyre, mert gyakran hallja idegenektől is mennyire szép a gyermeke. Ha nem a kisfia nyerné a versenyt őszintén csalódott lenne: Bence tényleg nagyon helyes kisbaba, megfelelően fejlődik, mindene a helyén van.
– Közel lakom a plázához, láttam a többi kisbabát is. Nem egy kislányt láttam én is csodaszépnek, és voltak nagyon helyes fiúcskák is. S bár tudom, hogy minden édesanyának a maga gyermeke a legszebb, én mégis reménykedem – mondta.

Az édesanya már Bence születés óta szeretné beküldeni újságba, televízióba kisfia fényképét, de eddig ez elmaradt. Mónika szeretné, ha a kisfiáról készülnének olyan mostanság „divatos” képek, amilyeneket a magazinokban is lehet látni. Ötletesnek tartja ezeket, és az olyan ajándékba adható tárgyakat, mint például egy naptárakat, amit rokonoknak adhatnak a szülők a kisbabáról.

Wojejvodicsné Szabó Krisztina kisfia, Áron nagyon mozgékony. Már az édesanyja pocakjában is eleven volt, szinte csak éjszaka hagyott fel a rugdosással. Áron tíz hónaposan kezdett járni, nagyon érdeklődő, de szófogadó kisfiú az édesanyja szerint. Krisztina és férje, Péter kedves ötletnek találják a szépségversenyt. Arról, hogy mi történne ha a kicsi nyerne, esetleg továbbvinnék-e más versenyekre isa kicsit, még nem került szóba otthon. Ha Krisztina lenne az egyik zsűri tag, ő a baba vonásai, szép pofija, a korának megfelelő értelmi szint, és a kicsi barátságossága alapján pontozna.

Berényi Orsolya és férje Balogh Zsolt szerint is jó ötlet volt a baba-szépségverseny, de nem gondolják úgy, hogy Kittit feltétlenül baba szépségversenyre, modellválogatásra vigyék: – Nagyon örülnénk ha Kittit találnák a legszebb gyermeknek, de lehet, hogy csak mi látjuk szépnek őt, ahogy más szülők a saját csemetéjüket a legszebbnek látják. Kitti egy éves múlt, erős egyéniség, könnyen kifejezi akaratát, de mégis nyugodt kisbaba. Kiegyensúlyozott, barátságos kislány, de csak azzal a babával áll szóba, aki szimpatikus neki.

A nevezéseket a [email protected] e-mail címre, vagy személyesen a pláza igazgatóságára várják április 30-ig. A beküldött képek legalább A/4-es méretű, fotópapírra nyomtatott, jó minőségű fekete-fehér vagy színes fotók legyenek. A verseny döntője május 10-én, a Vértes Center születésnapi rendezvényén lesz.

Sok szülő nevezte be szeme fényét a versenyre (Fotó: Sz. L.) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!